tiistai 31. heinäkuuta 2012

Heippa heinäkuu

Tajusin just tänään, että kesä on jo melkeen ohi ja tuntuu ettei mitään ole tehnyt.. :o Voi myös johtua siitä, että tämä kesä on ollut niin erilainen tuon meidän pienen miehen johdosta. Ensi kesänä ei onneksi tarvitse varoa aurinkoa - joten ehkä tämä äippäkin saa hieman väriä ihoon ;)

Tuunasin tänään pikaisesti reseptikirjani. Olen jo pitkään sitä harmitellut, että haluaisin uuden mutta en viitsisi kaikkia reseptejä uudelleen kirjoittaa. Noh, nopeasti sai hieman kivemman ilmeen :)





Aloitin tänään myös eteisen maalaamisen - siitä lisää ensi kerralla!

Ihanaa alkavaa elokuuta kaikille <3

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Superrkiva maanantai!

Moikka kaikille tänne eksyneille! <3

Tänään oli ihana päivä kera hyvän ystävän - otettiin farmariauto alle ja lähettiin kesä"retkelle". Päämääränä meillä oli Loviisan Suurkirppis. Onkos kukaan käynyt siellä? Tosi kiva, siisti (ei liian täyteen ahdettu) isoiso kirppis. Suuri huonekaluosasto, jossa lähinnä antiikkia, paljon pöytiä joiden anti oli mielestäni paljon parempi kuin Kotkan kirppareilla. Noh, toisaalta siellä oli hinnatkin kohdillaan. Joitakin löytöjä sentään tein jossa mielestäni oli hinta kohdillaan :)


Jotkut ilmeisesti käyttävät hyödykseen myös nyky"muotia" sisustustavaroissa. Sattui hassu tilanne kun kysyin eräältä rouvalta ihanasta keraamisesta tähtikastelukannusta jota hän oli juuri laittamassa esille. Rouva kertoi että kannu maksoi 12e. Hetken mietin jo ostoa, kunnes vilkaisin pohjaan, jossa oli hintalappu 4,90e!! Enpä kehdannut hänelle vinkata, että kannattaa varmaan ottaa alkuperäiset hinnat pois tuotteista vaan jätin kannun pöytään ja lähdin hymyssä suin pois. Kaipa tuokin sitten lisätienesti.

Kirppariostoni:

4kpl kuppeja 1e
hopeinen tarjotin 1,5e
vanhat leimasimet 10e
kynttilänjalka 1e
vanha raastinrauta 12e
leivosvuoka 3e

(pöllöpussi Ruukista ja Loviisan keittiöputiikista mini leivosvuoat)







Loviisasta bongattiin myös muutama muu kirppis, josta ystävä löysi uuteen kotiinsa ruokapöydän. Käytiin myös Vanilja Homessa, jossa oli kyllä taas kaikkea ihanaa <3













Takaisin tulomatkalla piipahdettiin Ruukissa, kierreltiin kaikki ihanat käsityöliikkeet ja syötiin mielettömän hyvä lounas Ravintola Ruukinmyllyssä. Mietiskelin siinä, että toivottavasti paikalliset osaavat nauttia siitä kauneudesta mikä siellä on :)


Ps. seinävitriini ;)



lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kauniimpia unia

Tällä viikolla postiluukusta kolahti huutonetistä ostamani dreamcatcher! Mielestäni se on kaunis ja erilainen, sekä sopii ehkä paremmin tyyliini. :) Luulen, että jo tieto siitä että unisieppari on ikkunassa estää pahojen unien tulemista.





Tänään naputtelin myös nuo kehykset seiniin, kun sain vihdoinkin tilattua iiiison paketin kuvia pikkuisesta <3

Joku päivä oikeasti pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja lyhentää nuo verhot. Ihan kivalta ne näyttää mutta keräilee inhottavasti villakoiria.

Ihanaa viikonlopun jatkoa
ps. mieheni tulee huomenna kotiin <3

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Viikko yksin

Mies on ollut alkuviikon pois kotoa, joten olen koittanut pitää itseni kiireisenä - tehdä juttuja joita tykkään tehdä yksin ja ettei ikävä ole päässyt yllättämään.

Vanhemmiltani

Ystäväni - lapseni kummi oli meillä yökylässä, syötiin hyvää ruokaa ja kun vauva oli mennyt nukkumaan katseltiin vanha Nalle Puh- elokuva. Juteltiin siitä kuinka nuo vanhat Disneyn elokuvat on vaan niitä parhaimpia!

Ollaan askarreltu isäni kanssa minulle seinävitriiniä vanhasta ikkunasta - johon olen supersuper tyytyväinen, enkä malta odottaa että se saa paikkansa eteiskäytävän seinältä! <3


Tänään käytiin V:n ja iso-mummin kanssa Haminan Great Kidsissä, Sisustus-Laventelissa vähän shoppailemassa. Iso-mummi oli ihana ja osti V:lle kaikkea kivaa ja söpöä - kiiitos siis hänelle! :) Lopuksi käytiin kauniin kauniissa Huovilan konditoriassa kahvilla - sekä tietysti makeilla leivoksilla. Tarttuipa sieltä hieman kotiin vietävääkin! ;) Inhottaa kun en ottanut kameraa mukaan. Hamina on todella kaunis kaupunki.




Tänään mies tuli käymään kotona, ihanaa kun saa nukkua sen vieressä kun viime yö oli aika pelottava :o Kuuntelin vaan kaikkia ääniä, enkä osannut nukkua. Nooh, huomenna hän lähtee takaisin harrastustensa pariin ja tuleekin seuraavaksi sunnuntaina. Onneksi alkaa Meripäivät niin on tekemistä loppuviikoksikin!

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mökkipäivä


Päivä mökillä meni kivasti ja meidän pieni mies oli tosi reipas :) Veneessäkään ei pelottanut ollenkaan. Nellilläkin oli kivaa kun jaksettiin juoksuttaa sitä...



.. ja uittaa sitä!




Oli ihanaa haistella merta.
Oli ihanaa viettää aikaa perheen kanssa,
ihanaa kastaa varpaat mereen.
Oli ihanaa upottaa kädet hiekkaan.
Oli ihanaa kun tuuli puhalsi kasvoihin.




lauantai 21. heinäkuuta 2012

Oma maa mustikka!

Olipa ihana päivä - ystävä tuli tänään tekemään meille uunitortilloja (nam) ja minä tein jälkkäriksi mustikkapiirakkaa. Pääsinpä ensimmäistä kertaa keräämään mustikoita omalta ns. takapihalta. Eli aidan taakse kun menee, on melkoset mustikka-apajat! Keräsin nopeasti vain puoli litraa, ensi viikolla äidin kanssa lisää sitten.

Vaikka hyttysiä inisi joka paikassa, oli ihanaa olla siellä pusikossa sormet sinisinä. <3 Siinä on jotain, mikä rauhoittaa mielen ja kehon. On niin ihanaa kun omalta pihalta pääsee suoraan metsään. Luonto on aina ollut minulle hurjan tärkeä.



Huomenna olisi tarkoitus viedä meidän pikkumies ensimmäistä kertaa vanhempieni mökille. Hieman jännittää, mutta onneksi on iso vene millä sinne pääsee. Oikeastaan se on meidän kaikkien ensimmäinen mökkireissu tänä vuonna! Ollaanpa oltu kotihiiriä ;)

*

MUSTIKKAJUUSTOLEIVOKSET (12-14 palaa)
-Koti ja Keittiö 8/2012-

150g voita
4 munaa
2 1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl mustikoita
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
tuorejuustoseos:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
3/4dl sokeria

1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
2. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri. Soseuta mustikat.
3. Kääntele mustikkasose ja keskenään sekoitetut jauhot munavaahtoon. Lisää voisula. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, n. 25 x 35 sentin kokoiselle, reunalliselle uunipellille- tai pannulle. Tasoita taikinan pinta.
5. Sekoita tuorejuustoseos. Nostele tuorejuustoseosta pieniksi kasoiksi piirakan päälle. Vedä lopuksi veitsellä marmorointikuviota pintaan.
6. Paista 175asteessa, uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkausta.

*

Omani tein uunipellille, ja piirakasta tuli paljon ohuempi mitä olisi ehkä pitänyt. Tuorejuustoseosta oli melko paljon ja omani ainakin sekoittui taikinaan, eikä marmorointia näkynyt ollenkaan. Piirakka oli kuitenkin todella hyvää tuoreiden mustikoiden kanssa <3

Viedäänkin sitä huomenna vanhemmilleni maistiaisiksi!



Ihanaa loppu viikonloppua kaikille, ja tervetuloa uudet lukijat <3
-Niina-

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Siivousurakka nro1

Jos vaihteeksi päivitystä omasta kodista <3

Siivous urakka alkoi keittiöstä, raahasin eilen tämän sivupöydän olohuoneesta keittiöön -
nyt on astioille enemmän tilaa!

Uusia verhoja odotellessa.. Sain kuitenkin tänään yhden laitettua
vaikka ollaankin asuttu täällä jo puoli vuotta ;)

Astiat saivat paikkansa koreista ja tarjottimien päältä :)

Seinän yläkaappi sai myös uuden järjestyksen, tykkäääään ylähyllystä nyt
kun sieltä ei pomppaa mikään silmään :)


Tuparilahjaksi saatiin tuo ihana rottinkinen tarjoilulautanen <3



Tuparilahjaksi myös nämä ihanat kupit <3


Meidän pieni vauva ei mahdu enään kehtoon, joten nallet saavat nyt nukkua siellä!

Senkin paikalla nojatuolit, huomatkaa poika joka tykkää kamerasta ;)

Siellä on mun sisustushirviö. YRITÄN alkaa kuntoilemaan joka päivä !