tiistai 30. lokakuuta 2012

Feelings and pictures

Kuvia ja fiiliksiä viimeviikoilta.

Pätkismuffinit kermavaahdolla
Lintuja ryppyjen kera sohvatyynyissä
Postista kolahti ihanat käsintehdyt luistimet, jotka toivottavat talven tervetulleeksi.
Namm



Rottinkia olohuoneeseen..
Toinen ihana ostos, viiri - myöskin käsityötä
Lintuhäkki sai asukin. Jostain syystä vain yhden, vaikka samanlaisia on lisää kolme.
Valkosuklaajuustokakku marenkikoristein


Meidän prinsessa :)
Ikeareissulta ihana pussilakanasetti V:lle. 
Mies halusi välttämättä meille asemakellon, joka täytyi sitten käydä ostamassa ;)
Miksi mulla on sellainen olo, että voisin tuoda jo kuusen sisälle, ostaa hyasintteja ja kaivaa kaikki unohdetut joulukoristeet kaapista.
Mitkä on ne jouluvalmistelut, jotka te teette ensin? :) Minulle käy joka joulu niin, että kukat on nuukahtaneet ja joulun odotus alkaa maistua jo lähes puulta ennen kun joulu edes on. Kuitenkin puolet suunnitelluista askarteluista ym jää tekemättä? :D
Ps, meillä on jo aloitettu kirjoittaa joulupukillekin.. 

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ennen ja jälkeen!

Muistin virkistykseksi laitoin myös ennen kuvat :)
Tuli mun mielestä HYVÄ :)

ennen


jälkeen

Eteisessä maalasin kolme kerrosta, raput on maalattu Betoluxilla kahteen kertaan :)

ennen

jälkeen

Keittiössä uusi tapetti, lattia, listat, verhot, vetimet ja valaisin! :)
Sekä (onneksi) sain äitini ylipuhuttua ettei kaikkia ikivanhoja seinäjuttuja laiteta enään paikoilleen :D



Ja kaikista paras muutos on tämä ihana puuhella, jonka yläosan kaakelit olivat ennen sammaleen vihreät. Kun olin maalannut yhden kerroksen kaakelimaalia, tajusin etten ollut ottanut kuvia entisestä :(( Yllättävän helppo oli käsitellä kaakelimaalia, mutta vaikka purkissa luki että yleensä yksi kerros riittää - tuohon laitoin kolme kerrosta. Ja suosittelen maalaamaan huolellisesti myös saumat, koska (ainakin meidän ostama) saumatussi oli todella huono!

ennen

jälkeen


Eteisessä maalia taas se kolme kerrosta, uudet kalusteet ja lattia :)

Mitäs tykkäätte? ;)









torstai 25. lokakuuta 2012

Takkahuone, taas.

Bloggausmasennus on iskenyt tänne.
Monesti olen uhonnut, että opiskelen itseni pintakäsittelijäksi, sähköasentajaksi, rakennusmieheksi ym..
KOSKA, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin odottaa että joku muu tekee jotain. Odottaa, kun itsellä olisi aikaa ja innostusta jos vain osaisi. Siintä siis juontaa bloggausmasis, vanhemmillani ei ole vieläkään valmista, koska nimeltä mainitsemattomat apumiehet eivät ole tehneet omia töitään ;)

Okei, siis on valmista sinänsä, oven karmien listat sekä kaakeliin porattava tanko on laittamatta - mutta silti. Sisäinen perfektionistini ei kestä sitä :D En halua mennä viimeistelemään sellaista joka ei ole valmis.
Ja koska olen kovasti täällä uhonnut tekeväni remonttia, niin en haluaisi postailla paljon muita juttuja. Hölmöä? JOO! Mutta tällä hetkellä saa luvan olla hieman ärsyttävä :D

Viime postaus oli takkahuoneesta, koska luulin että peltikaappini unelmani oli romuttunut. Tänään meille kuitenkin kotiutui



Ja minä tykkään. Ja koska keräilin kaikkia tavaroita sinne pitkin taloa - lähes kaikki muut huoneet ovat sekasorron vallassa. Täytyneekin mennä istumaan takkahuoneeseen ;) Ihanaa tulevaa viikonloppua kaikille! :) Viikonloppuna meinaan paneutua blogien maailmaan, on jäänyt lukematta kaikki! Toivottavasti mun pinspiraatio alkais pikkuhiljaa tulla normaaliksi..

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Takkahuone

Vihdoinkin sain kuvattua pari iltaa sitten vaihdettua järjestystä.. (kyllä, TAAS).
Vaikkakin vain takkahuoneesta, johon en ole saanut vielä sitä pukukaappia, mitä uhoilin.
Tapetoimiseen tarvitsen sen kaapin, muuten ei inspistä synny.. Joten valkoisella mennään!
Kuvissa näkyy hieman miehen keskeneräisiä listoitustöitä (murrrrrr...) ja uhoilinkin sille, että opettelen itse listottamaan joku päivä!





Kissat viettävät lähes kaiken sisälläolo aikansa meidän takkahuoneessa. :)
Takkasytykkeitä tein viime vuonna itse.
Jalkakynttelikkö kirppislöytö!


Vanhemmillani siis kaikki muu valmiina paitsi laminaatit ja listat. Tuli pieni probleema keittiön lattiassa olevan kellariluukun kanssa, joten nyt odotellaan sopivaa saranaa. Voikun se olisi jo valmis! ;))

perjantai 12. lokakuuta 2012

Missed you beige

Noin vuosi sitten kauan ihastelma beige sai siirtyä syrjään harmaan tullessa kuvioihin.
Täällä on ollut ajoittan syvä kaipuu beigeä kohtaan.. Onneksi sisäinen himohamstraajani oli säästänyt kaiken beigen minkä olen saanut kerättyä joskus... :) 

Ja taas olin tyytyväinen makuuhuoneen tapettivalintaan, joka harmaiden tekstiilien kanssa näyttää harmaalle, ja niin kivasti sävy muuttui beigeen kun tekstiilit vaihtui.

Jostain syystä olen pitkään miettinyt, että haluan kotiini lintuja. Lintukuosit ja koristeet pistävät silmääni kaikkialla missä vain niitä näen. Tämä ihanuus löysi meille vitosella. Sen asukkaat ovat vielä tulossa postin mukana meille :)

(Jos joskus vaan jaksaisin, laittaisin nuo kaikki johdot siististi... huoh)








Vanhempien remontointi jatkuikin samantien keittiöön. Tehdään yhdellä hujakalle kaikki sitten! Eli kuvia joutunee odottamaan vielä jonkun aikaa.. 
Ihanaa viikonloppua kaikille <3

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Nopea muutos

Remonttihommat edistyy sutjakkaasti vanhemmillani. 
Suti ja tela heilunut vauhdilla ja näyttää jo paljon paremmalta! Ajattelin vilauttaa teille vasta sitten kun on laminaatitkin laitettu ;) 
Ah, löysin tällaisen muokkausjutun. Mistä saisi sellaiset lasit, että kaikki näyttäisi tältä??
Pikainen muodonmuutos kun en oikein pitänyt noista kynttilänjaloista.. Vaihtelu virkistää! Ja aikaa meni ehkä 5 minuuttia... (vaikkakin tuli hieman vinot, mutta minua ei haittaa <3 Ei kaiken aina niin tiptop tarvitse ollakkaan. ) Aika kivat tuli mielestäni :)





<3:llä Niina

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Remontointia ja kirppislöytöjä

Heippa! 
Viikonloppu on hujahtanut maalisuti heiluen. Tällä kertaa vanhemmillani! 
Olen siis yrittänyt suostutella heitä kauan, että saisin mennä "vähän" laittamaan paikkoja uusiksi sinne.
Nyt kun projekti on alkanut, äitini on todella innoissaan ja iskäkin tänään jo hieman ihasteli (vaikka hänen mielestäänhän siellä ei tarvitsisi tehdä mitään ;) )
Aluksi meinasi epätoivo iskeä, että mitä meninkään lupaamaan... Kokonaan paneloitu eteinen vaikutti ensin ihan helpolta nakilta, kunnes aloitin projektin ja tajusin kuinka iso homma siinä oikeasti on :D
Minun vanhempien talo on isän kotitalo, jossa kaikki on hieman vinoa ja herttaisesti "vähän sinnepäin" tehtyä. :) Jokin siinä talossa minua vaan niin kovasti lämmittää, ehkä ajatus siitä että niinkuin minä, myös isäni on viettänyt siellä lapsuusaikansa.

Maalausurakan jälkeen uusitaan vielä lattia ja huonekalut 
(jotka kerettiin ennen kuvia viemään pois, ehkä hyvä vaan :D )


Eteisestä käynti on keittiöön ja kaarihuoneeseen. Keittiö on seuraava projekti ;)


Portaiden yläpäässä on meidän kutsuma "pikkueteinen", josta oviaukot vie molempiin makuuhuoneisiin.

Tämä urakka maalauksen osalta on puoliksi tehty, joten muutama päivä kuluu vielä siellä :)
 Nautin niiin paljon! :)) Lopuksi muutama hankinta kirppareilta, askarteluja uudella kuumaliimapistoolilla (joulu mielessä!) sekä muutama palikka omalta mummiltani :)





Sekä tietenkin oma pieni remonttiapulainen <3


Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
Niina

perjantai 5. lokakuuta 2012

Myrsky ja keittiö

Lupasin äidille, että käydään tänään maali ostoksilla. Sain projektiksi maalata heidän eteisen.
Pitkästä aikaa föönasin aamulla hiukset ja käytin jopa muotovaahtoa! :D Oli kivaa kun oli pikkasen edes "laittautunut" olo. Harmitti vaan kun ulkona tuuli ja satoi joten jouduin laittamaan tuulipuvun takin.

Vanhempani asuvat ihan meren äärellä. Tie sinne vie rantaa pitkin. Rannan kohdalla katsoin merelle ja minun oli kertakaikkiaan pakko pysäyttää auto. Tuntui kuin syvänvihreä meri, suuret aallot ja piiskaava tuuli olisi kutsunut minua. Ei mennyt kuin hetki kun löysin itseni laiturilta tukka sekaisin ja ripsivärit poskilla. 

Onko mitään uljaampaa, suurempaa ja niiin niin kaunista kuin myrskyävä meri? Uskon että ei.

Seisoin siinä hetken. Pienen hetken - oli niin mieletöntä tuntea ja kuulla vain tuuli ja aallot. Tätä olin odottanut niin kauan. En pystynyt hetkeen kuin hymyillä. Ihanaa!
Kaikki se kannatti. Tämän takia rakastan syksyä! Vaihdan tälläytymisen mielelläni toistekin tuohon tunteeseen <3























Ps. Keittiön kaapit on valmiit! Kukaan muu ei huomaa eroa, paitsi minä - ja sehän on pääasia! :D Ja toisaalta, sehän voi myös tarkoittaa sitä että ne ei voineet mennä kauheen pilalle!  Vetimet puuttuu vielä!


Ihanaa syksyistä viikonloppua!





maanantai 1. lokakuuta 2012

Lokakuun eka!

 Mulla on ollut muutaman päivän aikana yksi tehtävä (kaiken sadan muun lisänä).
Hankkiutua eroon ylimääräisistä huonekaluista ym mitä en tarvitse.
Työhuoneeni näyttääkin nyt joltain kirpputorilta, joten siitä ei sen enempää.
Jos joistain huonekaluista suostun joskus luopumaan, se yleensä tarkoittaa sitä että joka huone menee jollain tapaa uusiksi. Tänään oli se päivä ja olohuone näytti tältä jo ennen aamu yhdeksää! :D

Tänään on ollut suht vauhdikas ja shoppailurikas päivä muutenkin. Hankinnoista lisää ensi kerralla! Lähinnä muksulle tuli ostettua kaikkea kivaa ja hyödyllistä. :)
Itselleni kävin Postista hakemassa kauan haaveissa olleen kirjan, jonka viimein rohkenin hankkia. Joten löpinät sikseen - lähden huokailemaan ja syventymään ihanaan Ilona Pietiläisen kirjaan kynttilöiden valoon. Miettikää, nyt on lokakuu ja kohta on jo joulu <3 Kohta voisi alkaa luonnostelemaan postia joulupukille... ;)









 <3:llä Niina