maanantai 23. huhtikuuta 2012

vauvajuttuja

Viimisestä päivityksestä onkin jo aikaa.. Tultiin siis joka tapauksessa kotiin silloin 4.4 vielä ja saatiin uusi aika 8.4 jolloin minut sitten otettiin sisään sairaalaan. Sairaalassa oli kuitenkin vieläkin ruuhkaa.. Kaikki ilmeisesti halusivat oman pääsiäispupun ;)

Onneksi sain huonekaveriksi nuoren naisen, jolla oli täysin sama tilanne kuin minulla (42+0) ja synnytystä aloitettiin käynnistämään pillereillä. Huonekaveri pääsi synnytyssaliin jo aamuyöstä ja minä jäin vähentyvien supistusteni kanssa odottelemaan. Aamulla hoitajat kuitenkin sanoivat että pääsisin alakertaan myös. Soitin miehelleni että voi pikkuhiljaa alkaa tulla pitämään kädestä ja että vihdoinkin jotain alkaisi tapahtua.

Hetken kärvisteltyäni synnytysosastolla, pyydettiin kätilöä laittamaan minut tippaan koska supistukset eivät olleet tihentyneet. Klo 12.00 sain tipan käteeni..

Koska oli pyhäpäivä, ilmeisesti henkilökunnassa oli hieman vajetta ja oltiin mieheni kanssa salissa lähes koko aika yksin. Epiduraalin sain puoli tuntia ennen h-hetkeä. Kaiken kaikkiaan synnytys kesti neljä tuntia ja meidän pieni mies syntyi 9.4 klo 16.12 maailmaan. <3 Painoa oli 3950g ja pituutta 51cm. Täytyy myöntää, että mielelläni eläisin vielä siinä uskossa että haikarat tuovat vauvat pienessä korissa kotiin tuhisemaan. ;) -Mutta, pääsin kai helpolla, koska en olisi varmaan kestänyt 24h tuollaisia kipuja.

Pari päivää vietin sairaalassa uuden ihanan huonekaverin ja hänen pojan kanssa. Oli ihanaa päästä kotiin, koska sairaalassa en osannut nukkua. En olisi selvinnyt niistä päivistä ilman huonekaveriani, sain äitiyteen varmuutta ja juttuseura oli loistavaa! Aika kului siis yölläkin, kun valvottiin.




Pari viikkoa on nyt siis mennyt ja pikkuinen on tänään kaksi viikkoa vanha. Iso poika <3 Olisi vaan kiva että äitikin alkaisi parantumaan - "muutaman" tikin omistan ensimmäistä kertaa elämässäni. Olisi ihana päästä jo pihahommiin ja pystyä tekemään kotona kaikkea kevättä, mutta väsymys ja särky rajoittaa pahasti normaalia arkea.

3 kommenttia:

Tulen iloiseksi kommentistasi !