keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesäinen kotipäivä

Kävin kampaajalla, ja otin jostakin lehdestä kääretorttu ohjeen jota halusin kokeilla.. + kokeilin sitten samalla ensimmäistä kertaa sokerimassan käyttöä!

En muista millä nimellä kääretorttu oli lehdessä joten nimesin sen

- Mansikkainen tuorejuustotorttu -

Tarvitset:

Pohjaan:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täytteeseen:
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 dl hilloa
100g mansikoita

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon.

2. Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniliinisokeri ja hillo.

4. Laita täytteen päälle pilkotut mansikat, kääri rullalle ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

Itse koristelin siis melko rumalta näyttäneen kääretortun valkoisella sokerimassalla ja mansikoilla :)
(rumalta näytti siis siksi koska en saanut rullattua hyvin)

JA unohdin hillon, mutta tuli silti hyvää - ei oo ainakaan liian makeeta ton sokerimassan kanssa!




Mun uus tukka! Koitan kasvatella tot omaa väriä pikkuhiljaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen iloiseksi kommentistasi !