sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Lapsuusmuistoja

Oon paljon lähiaikoina miettinyt omaa lapsuuttani ja nuoruuttani - johtuen varmasti siitä että nyt on oma lapsi. Tietyt paikat, tuoksut ja ihmiset ovat herättäneet tunteet pintaan ja muutama kyynelkin on valahtanut poskia pitkin. Lähinnä onnen kyyneliä.

Oma lapsuuteni ei ole ollut ehkä maailman onnellisin - tai ei ainakaan kokonaan sellainen minkä omalle lapselleni haluaisin antaa, mutta aika kultaa muistot niinkuin sanotaan eikä sitä oikeastaan edes muista muuta kuin onnellisia hetkiä.

Jotenkin halu kokea kaikkia tuoksuja ja paikkoja on palavasti mielessäni. Esimerkiksi lapsena olin paljon saaressa, jonne haluaisin erittäin paljon päästä. Niihin samoihin paikkoihin missä olen lapsena tutkinut kaikki kivenkolot ja kallionraot. Ei mökille - vaan saareen. Sieltä löytyy lapsuuteni parhaimmat sekä osa huonoimmista kokemuksistani. Suurin osa parhaita. Miten sitä muistaakin lapsuudesta vain pieniä pätkiä sieltä täältä - ja muistaako sitä loppujen lopuksi edes oikein vai onko jotkut asiat vääristyneet mielessä.

Muistan kuinka siskoni kanssa laulettiin Katri Helenan - Anna mulle tähtitaivasta veneen perällä nauraen.

Muistan kuinka ystäväni kanssa etsittiin joka saaresta lokin pesiä ja hienoimpia hämähäkin seittejä.

Muistan kuinka äiti paistoi aina venereissulla lettuja, joita syötiin sokerin ja hillon kanssa.

Muistan kuinka pyydystettiin sammakoita, sisiliskoja ja perhosia.

Muistan kuinka olisin niin paljon halunnut nukkua yön siskoni, serkkuni ja heidän poikaystävien kanssa tähtitaivaan alla kalliolla.

Muistan kuinka tuttumme kertoi minulle ja ystävälleni merirosvo tarinoita ja meitä pelotti.

Muistan miten nautin myrskyistä ja siitä kun aallot läiskyivät päälleni.

Muistan miten isin kanssa oli ihanaa mennä verkoille.

Kaivaten mietin näitä - ja satoja muita muistoja lapsuudestani. Haluaisin näitä muistoja myös omalle pojalleni. Pieniä suuria onnellisia hetkiä luonnossa. Rakkaiden kanssa.
Tiedättekö niitä ns. villiruusuja, joita kasvaa tienvarsilla ja saarissa? Kävelin pitkästä aikaa niiden ohi kun ne olivat täydessä kukassaan. Tuoksu toi niin paljon muistoja mieleeni. Onneksi oli aurinkolasit päässä ettei kukaan vastaantuleva nähnyt vettyneitä silmiäni. :)
Olen aina ollut herkkä. Välillä se on lähinnä raivostuttavaa ja noloa, kun en pysty puhumaan tunteistani tai muista herkistä asioista ilman itkua. Toisaalta ajattelen että se on myös rikkaus jota kaikki ei omista. Osaan nauttia pienistä hetkistä, tuoksuista ja tilanteista. Koska loppujen lopuksi - niistähän elämä koostuu. Ja kuten sanoin aikasemmin ettei lapsuuteni ole ollut aina niin onnellista - minulla on paljon päässäni käsittelemättömiä asioita - tunteita jotka toivoisin pystyväni joskus jollekin sanomaan tai kirjoittamaan esimerkiksi tänne. Tiedän että joskus on sen aika, sitten kun olen siihen valmis.


Nautitaanhan pienistä hetkistä rakkaiden kanssa,
kesän lämpimästä tuulesta
ihmisten naurusta, hymystä
kesän sateesta ja liplattavista laineista.
<3:llä
 Niina

7 kommenttia:

  1. Moikka, löysin blogisi Jasmiinan ihanasta poustauksesta! Jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Minä, sinulle täysin tuntematon ihminen, luin postauksesi ja minullekin vierähti kyynel silmäkulmaan. On meitä muitakin herkkiä ihmisiä, jotka voivat samaistua tilanteesesi. Iloitse arjen pienistä onnen hetkistä ja elä täysillä omien tunteittesi mukaan häpeilemättä herkkyyttäsi. Sitä se elämä on. Mukavaa kesän jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi - ja ennen kaikkea rohkaisusta! Kiva kuulla että muitakin on :)

      Mukavia ja ilontäyteisiä hetkiä myös sinun kesään!

      Poista
  3. Vielä tähän lisäys...me herkät olemme vahvimpia, sillä vain vahvat osaavat myöntää kun heikottaa <3

    VastaaPoista
  4. Ihana löytää samankaltaisia. Varsinkin nyt oman vauvan kanssa olen herkistynyt entisestään. Ihana muistaa hyviä hetkiä lapsuudestani, mutten jaksaisi vähän väliä itkeskellä ja miettiä elämän syvällisyyksiä. Tulee välillä kova ikävä lapsuuteen, aikaan ennen vanhempieni eroa. Ihan kuin kaikki olisi tapahtunut juuri äsken ja nuoruusvuodet välistä kadonneet. On ihana seurata oman lapsen kehitystä, mutta samalla mietin, miten olen yhtäkkiä jo tässä, milloin pääsen takaisin omaan lapsuuteeni, milloin ons lapsuudenperheeni palaa yhteen jne. Sitten alkaa itkettää.. Vahvimmat muistot mullakin liittyy saareen, jossa olimme kesät perhern kanssa ja jonne nyt palatessa tuntuu kuin palaisin lapsuuteen. Ja tekee kipeää, ettei äitini vanhempieni erottua ole enää päässyt sinne. Ihan kuin ne muistotkin olisi vain harhaa. En jaksaisi näin aikuisena enää miettiä vahempieni eroa ja lapsuusmuistoja, mutta niistä jäänyt ristiriitainen olo ei varmaan koskaan katoa mun sisältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä on tärkeetä miettiä juuri noita asioita lapsuudesta ja nuoruudesta, koska kaikki se tekee meistä sellaisia mitä olemme. Asioista voi oppia ja mielestäni se auttaa meitä tuntemaan enempi itseämme :)

      Ihanaa kesän jatkoa, kiitos kun kävit kommentoimassa! Meitä herkkiä on ilmeisesti enempi mitä uskookaan :)

      Poista

Tulen iloiseksi kommentistasi !