lauantai 21. heinäkuuta 2012

Oma maa mustikka!

Olipa ihana päivä - ystävä tuli tänään tekemään meille uunitortilloja (nam) ja minä tein jälkkäriksi mustikkapiirakkaa. Pääsinpä ensimmäistä kertaa keräämään mustikoita omalta ns. takapihalta. Eli aidan taakse kun menee, on melkoset mustikka-apajat! Keräsin nopeasti vain puoli litraa, ensi viikolla äidin kanssa lisää sitten.

Vaikka hyttysiä inisi joka paikassa, oli ihanaa olla siellä pusikossa sormet sinisinä. <3 Siinä on jotain, mikä rauhoittaa mielen ja kehon. On niin ihanaa kun omalta pihalta pääsee suoraan metsään. Luonto on aina ollut minulle hurjan tärkeä.



Huomenna olisi tarkoitus viedä meidän pikkumies ensimmäistä kertaa vanhempieni mökille. Hieman jännittää, mutta onneksi on iso vene millä sinne pääsee. Oikeastaan se on meidän kaikkien ensimmäinen mökkireissu tänä vuonna! Ollaanpa oltu kotihiiriä ;)

*

MUSTIKKAJUUSTOLEIVOKSET (12-14 palaa)
-Koti ja Keittiö 8/2012-

150g voita
4 munaa
2 1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl mustikoita
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
tuorejuustoseos:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
3/4dl sokeria

1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
2. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri. Soseuta mustikat.
3. Kääntele mustikkasose ja keskenään sekoitetut jauhot munavaahtoon. Lisää voisula. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, n. 25 x 35 sentin kokoiselle, reunalliselle uunipellille- tai pannulle. Tasoita taikinan pinta.
5. Sekoita tuorejuustoseos. Nostele tuorejuustoseosta pieniksi kasoiksi piirakan päälle. Vedä lopuksi veitsellä marmorointikuviota pintaan.
6. Paista 175asteessa, uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkausta.

*

Omani tein uunipellille, ja piirakasta tuli paljon ohuempi mitä olisi ehkä pitänyt. Tuorejuustoseosta oli melko paljon ja omani ainakin sekoittui taikinaan, eikä marmorointia näkynyt ollenkaan. Piirakka oli kuitenkin todella hyvää tuoreiden mustikoiden kanssa <3

Viedäänkin sitä huomenna vanhemmilleni maistiaisiksi!



Ihanaa loppu viikonloppua kaikille, ja tervetuloa uudet lukijat <3
-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulen iloiseksi kommentistasi !